Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Παρά την απαγόρευση συνεχίζεται η αυθαιρεσία στους πρόποδες του Υμηττού 



Με εκτενές άρθρο ο σύλλογος (Κι.Π.Η) τάσσεται κατά της επέκτασης του Ιερού Ναού.


Σε δημοσίευμα τους στην ιστοσελίδα της, η «Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολη» επισημαίνει μια πλειάδα από δράσεων  της,  για το συγκεκριμένο θέμα ενώ μαζεύει υπογραφές για να σταματήσει την αυθαίρετη Δόμηση κινητοποιώντας φορείς και πολίτες προς αυτή την κατεύθυνση      

"Στις 3 Φεβρουαρίου 2020 θα ξαναστείλουμε επιστολή στο Δασαρχείο και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την άμεση κατεδάφιση του αυθαίρετου οικοδομήματος-ναού στον Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη έως το τέλος Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά όχι μόνο με τη δική μας υπογραφή αλλά και όσων άλλων συμφωνούν και προσυπογράφουν. 
Στείλτε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kin.pol.il@gmail.com, με το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, το όνομα του φορέα, συλλόγου, παράταξης κλπ. που εκπροσωπείτε και τη φράση “προσυπογράφω την επιστολή για την καθαίρεση του παράνομου κτίσματος στον Προφήτη Ηλία”.
Στην επιστολή μας αυτή επισυνάπτουμε δύο έγγραφα:
Έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο μας κοινοποιήθηκε και αφορά την έκθεση αυτοψίας και την επιβολή προστίμου στον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου.
Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με ημερομηνία 23/1/2020, σύμφωνα με το οποίο το αρμόδιο τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού και εφαρμογών δεν είχε λάβει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ πρωτόκολλο κατεδάφισης, μέχρι εκείνη την ημερομηνία, ώστε να μπορεί να προβεί σε κατεδάφιση αυθαιρέτου. 
Η επιστολή αυτή είναι συνέχεια προηγούμενης επιστολής, την οποία έχουμε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες στις 13/1/2020.
Ζητάμε:
Αντίγραφο της εντολής παύσης εργασιών του Δασαρχείου Πεντέλης.
Αντίγραφο της πρόσκλησης κατεδάφισης του Δασαρχείου Πεντέλης (Δασονομείο Αγίας Παρασκευής) προς τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου, όπως ήδη έχει υποσχεθεί ότι θα εκδώσει το Δασαρχείο Πεντέλης στο Δήμαρχο Ηλιούπολης, από τα τέλη Νοεμβρίου 2019.
Άμεση έκδοση τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης από το Δασαρχείο Πεντέλης -Δασονομείο Αγίας Παρασκευής, σε περίπτωση που ο φερόμενος ως νομέας, κάτοχος, κατασκευαστής η ενοικιαστής δεν προχωρήσει σε καθαίρεση του παράνομου κτίσματος μέσα στη δοθείσα προθεσμία (συνήθως 5 ημερών), ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2020.
Από το ΑΤ Ηλιούπολης συνεχή επαγρύπνηση, ώστε να μην συνεχίσουν οι εργασίες στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του κτίσματος, παρά την απαγόρευση, όπως έχει ήδη συμβεί.
Άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε, σε κάθε περίπτωση, εντός του Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η καθαίρεση.
Δεν μας καθησυχάζουν ο χαρακτηρισμός του κτίσματος ως παρανόμου και κατεδαφιστέου, ούτε η επιβολή προστίμου, εφόσον η απόφαση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ και μπορεί να προσβληθεί, να ασκηθεί έφεση, να πάρει χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει και ωστόσο να βρει ένα παράθυρο, μια ευκαιρία για να νομιμοποιηθεί το αυθαίρετο, όπως εκατοντάδες χιλιάδες κτίσματα στην Ελλάδα….Είναι γνωστή η τακτική και η μέθοδος….
Συνεχίζουμε να μαζεύουμε υπογραφές και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ, από το Δασαρχείο! 
ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ! ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ!

Μέχρι σήμερα (28/01/2020) έχουν υπογράψει:
Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, υπεύθυνος Δημήτρης Σουλιώτης, Ελλησπόντου 21, Βύρωνας – 6977 747431
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την Περιφέρεια Αττικής, επικεφαλής Γεώργιος Δημητρίου
 ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, πρόεδρος Παναγιώτης Δριμυλής
 «Ηλίου- Πόλις, ανθρώπινη πόλη», δημοτική παράταξη Ηλιούπολης
 Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, Δημήτρης Καλαντίδης
 Ομάδα εθελοντών ‘ΚΙΝΗΤΡΟΝ’, υπεύθυνη Καίτη Γρίσπου
 Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης ‘Άγγελος Σικελιανός’, πρόεδρος Ειρήνη Σκαροπούλου
 Τσατσούλη Αναστασία, Κούλια Ζωή, Στηλιάρας Θωμάς,  Χιωτέλης Γιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλιούπολης της Δημοτικής Παράταξης ‘Λαική Συσπείρωση’
 ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Αττικής, πρόεδρος Σούλα Τσιρταβή
 Pezoporia.gr, Αντώνης Καλογήρου, Σοφοκλέους 40 Βούλα 16673
 Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού, Ξενοφών Βαριάς, 6939456251
 Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό, Άννα Καράπα,  agroselliniko@gmail.com
 Παναγιώτης Πατσαβός, αρχιτέκτων πολεοδόμος, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
 Δρ.Κατερινα Λουκάκη, Κτηνίατρος Μέλος Σ.Ε.ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ηλιουπολης,Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθηνας, loukaki.katerina@gmail.com
 Ελένη Οικονομοπουλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός – Kάτοικος Ηλιούπολης
 Ανδρέας Στελλάτος – κάτοικος Ηλιούπολης
 Χαρά Μπουζάκη, κάτοικος Ηλιούπολης
 Ελένη Ζεϊνη, δημότης Δήμου Ηλιούπολης, Σκόπα 36, τηλ. 6955453496
 Παπουρτζής Ειρηναίος  6946821450
 Ευθαλία Τριανταφύλλου, lilalilaki61@gmail.com
 Αναστασία Τοκατλίδου, κάτοικος Ηλιούπολης
 Ηλίας Βαθειάς, κάτοικος Ηλιούπολης, 697-4499273
 Βανταράκης Στυλιανός, κάτοικος Ηλιούπολης
 Βαρελά Κατερίνα, 6939779898
 Καίτη Χόρτη, Katehorti.blogspot.gr, κάτοικος Ηλιούπολης
 Άννα Βλάχου, annavlaxou69@gmail.com
 Γιωργος Μπερσος, yorgosbersos@yahoo.gr
 Μαρια Μποϊνη, mariaboini@yahoo.gr
 Διογένης Πούσουλας, dmathiton@gmail.com

20-25 Ιανουαρίου
Μας κοινοποιήθηκαν τα εξής έγγραφα:
Έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο μας κοινοποιήθηκε και αφορά την έκθεση αυτοψίας και την επιβολή προστίμου στον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου.
Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με ημερομηνία 23/1/2020, σύμφωνα με το οποίο το αρμόδιο τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού και εφαρμογών δεν είχε λάβει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ πρωτόκολλο κατεδάφισης, μέχρι εκείνη την ημερομηνία, ώστε να μπορεί να προβεί σε κατεδάφιση αυθαιρέτου. 

15 Ιανουαρίου 2020
Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης ενημερωθήκαμε για την αυτοψία που έγινε από την πολεοδομία Αθηνών, στον νέο ναό-κέλυφος που χτίστηκε στον Προφήτη Ηλία και η οποία χαρακτήρισε το κτίσμα παράνομο και κατεδαφιστέο. Επέβαλε στον Στυλιανό Καρπαθίου (ιερέα) πρόστιμο ανέγερσης 100.290,51 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 50.145,25 ευρώ, με δικαίωμα προσφυγής μέσα σε 30 μέρες ή έκπτωσης 30% σε περίπτωση αποδοχής αντί προσφυγής.
Ταυτόχρονα η Ιερά Σύνοδος με έγγραφό της δέχεται το παράνομο του νέου κτίσματος και ακυρώνει την άδεια μικρής κλίμακας που είχε εκδώσει για την επισκευή της στέγης του παλιού ναού, την οποία ο ιερέας χρησιμοποίησε παραπλανητικά και κρέμασε στα κάγκελα του νέου οικοδομήματος.
Η Ιερά Σύνοδος αδειάζει τον ιερέα με αυτό της το έγγραφο, όμως απαλλάσσεται και η ίδια από κάθε ευθύνη! Ενδεχομένως να είναι έτσι! Όμως αναρωτιόμαστε, από την πρώτη στιγμή που αντικρίσαμε αυτό το κτίσμα που περιβάλλει το παλιό εκκλησάκι, ποιός έχει χρηματοδοτήσει το έργο? Πάνω από 120 τετραγωνικά μέτρα κατασκευή μέ οπλισμένο σκυρόδεμα, με τι χρήματα την έχτισε ο ιερέας? 

13 Ιανουαρίου 2020
Με επιστολή  μας προς τις αρμόδιες αρχές για τη δίκαιη εφαρμογή των νόμων και χωρίς διακρίσεις ζητάμε:
  • Αντίγραφο της πρόσκλησης κατεδάφισης του Δασαρχείου Πεντέλης (Δασονομείο Αγίας Παρασκευής) προς την αρμόδια εκκλησιαστική αρχή, όπως ήδη έχει υποσχεθεί ότι θα εκδώσει το Δασαρχείο Πεντέλης στο Δήμαρχο Ηλιούπολης, από τα τέλη Νοεμβρίου 2019.
  • Έγγραφο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σχετικά με τη διαφωνία της για την παράνομη ανέγερση του υπερναού (όπως τηλεφωνικά έχει διαβεβαιώσει το Δήμο Ηλιούπολης) και την ανάληψη της ευθύνης της για την καθαίρεσή του και αποκατάσταση του τοπίου ως είχε, έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2020.
  • Άμεση έκδοση τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης από το Δασαρχείο Πεντέλης -Δασονομείο Αγίας Παρασκευής, σε περίπτωση που η αρμόδια εκκλησιαστική αρχή δεν προχωρήσει σε καθαίρεση του παράνομου κτίσματος μέσα στη δοθείσα προθεσμία (συνήθως 5 ημερών), ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020.
  • Από το ΑΤ Ηλιούπολης συνεχή επαγρύπνηση, ώστε να μη συνεχίσουν οι εργασίες στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του κτίσματος, παρά την απαγόρευση, όπως έχει ήδη συμβεί.
  • Άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε, σε κάθε περίπτωση, εντός του Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η καθαίρεση.
Δεδομένου ότι, όπως γνωρίζουμε όλοι:
  • η πάγια τακτική ανέγερσης, ‘ανοχής’, ‘παραμονής’ και στη συνέχεια αποδοχής και νομιμοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων αυθαίρετων κατασκευών, που ακολουθείται δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα, παραμένει αληθινή μάστιγα για το δημόσιο φυσικό μας πλούτο, που ροκανίζεται συστηματικά από αρχές και ιδιώτες!
  • Οι απαγορευτικές διατάξεις και οι εντολές παύσης εργασιών σε μία αυθαίρετη οικοδομή ουδόλως λαμβάνονται υπ’ όψιν, στις πλείστες των περιπτώσεων, το μόνο που καταφέρνουν είναι η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του αυθαίρετου κτίσματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη αποδειχθεί τουλάχιστον μία φορά…Γι αυτό, η καθαίρεση του αυθαιρέτου πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται γρήγορα, άμεσα και ολοκληρωτικά, για να μην γίνει κάποια στιγμή νόμιμο, όπως χιλιάδες άλλα!
  • Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι, η παραμονή ενός αυθαιρέτου κτίσματος γεννά κι άλλα! Όταν η παράνομη δόμηση όχι μόνο δεν τιμωρείται αλλά, σε βάθος χρόνου επιβραβεύεται όπως γίνεται δεκαετίες τώρα, γεννά νέους παραβάτες, πολλαπλασιάζει τα κρούσματα και καλλιεργεί συστηματικά το φαινόμενο, αντί να το μειώνει.
  • Για όλους τους πολίτες, η δίκαιη εφαρμογή του νόμου και η υποχρέωση της εφαρμογής του, χωρίς εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις, είναι πρωταρχικής σημασίας για να αισθανόμαστε ασφαλείς και ότι ζούμε σε ένα κράτος δίκαιο, ίσοι έναντι του νόμου, απαραίτητο αίσθημα για την επικράτηση της νομιμότητας σε μία χώρα… Η ανοχή της παραβατικής συμπεριφοράς και η συγκάλυψή της, κυρίως όταν προκαλείται από μία αρχή όπως είναι η Εκκλησία, γεννά θυμό και αυξάνει την παραβατικότητα. Θεωρούμε ότι αυτό δεν πρέπει να είναι μέσα στους σκοπούς ούτε της Εκκλησίας αλλά ούτε και της Πολιτείας!
  • Ο Υμηττός για τις πόλεις που συνορεύει  αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, είναι ένας πολύτιμος ορεινός όγκος  που αποτελεί πηγή ζωής! Προστατεύει τον ατμοσφαιρικό αέρα και το κλίμα, αναβαθμίζει το περιβάλλον και το τοπίο, έχει ιστορική και πολιτιστική αξία για την Αττική! Έχει υποστεί μεγάλη πίεση από την οικιστική επέλαση των πόλεων που τον περιστοιχίζουν, γι αυτό, οι πιέσεις που πρέπει πλέον να ασκούμε, πρέπει να είναι για τη μεγαλύτερη προστασία του και όχι για μεγαλύτερη οικιστική επέλαση στον ήδη συρρικνωμένο, πολύτιμο δασικό του χώρο!
H ανάληψη ευθύνης εκ μέρους της Εκκλησίας και η συνεργασία της με τις αρμόδιες αρχές, για την άμεση κατεδάφιση  του αυθαίρετου οικοδομήματος θα τύχει ευρείας αποδοχής, θα αποτελέσει φωτεινό δείγμα καλής πρόθεσης και θέλησης και θα ενδυναμώσει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, που ομολογουμένως τείνει να εξαφανιστεί….
Σε αντίθετη περίπτωση, ζητάμε την έως το τέλος Φεβρουαρίου καθαίρεση του αυθαιρέτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την είσπραξη των απαραίτητων προστίμων από την αρμόδια εκκλησιαστική αρχή, όπως πληρώνουν καθημερινά πολλοί πολίτες που παρανομούν."


  




αγορα



ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης