Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017


ΤΑΣΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 
Ο Τάσος Ευσταθίου είναι αναμφισβήτητα ένας από τους ανθρώπους που έχουν θέσει τον εαυτό τους εδώ και πολλά χρόνια στη διάθεση της πόλης της Ηλιούπολης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο να βρεθούν λύσεις και να γίνουν πράξη οι προτάσεις που βελτιώνουν ουσιαστικά τη ζωή των πολιτών στο Δήμο Ηλιούπολης.


Επικεφαλής από το 2014 του συνδυασμού «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» και έχοντας αρκετές θητείες στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι έχει απόλυτη γνώση των προβλημάτων που  υπάρχουν και κυρίως των λύσεων που μπορούν και πρέπει να δοθούν. Η εφημερίδα μας μίλησε με τον Τάσο Ευσταθίου και σας παραθέτει όλα όσα μας είπε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.


- Κύριε Ευσταθίου, έχοντας ως δεδομένο, όπως άλλωστε είχατε δηλώσει και προεκλογικά, ότι  δεν κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, θα θέλαμε να μας πείτε ποιος ήταν ο λόγος που θέσατε τόσο έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ανακατασκευής της Πλατείας Παραθύρα (Αγίας Μαύρας);

«Κοιτάξτε, έχουμε επιλέξει συνειδητά ως συνδυασμός να μην κάνουμε απλά μια στείρα αντιπολίτευση ή όπως το είπατε και στην ερώτησή σας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και αυτή την πολιτική υπηρετούμε σταθερά εγώ και ο Μιχάλης Κουρής που εκπροσωπούμε τον συνδυασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν λοιπόν επισημαίνεις κάποιο λάθος της Διοίκησης του Δήμου θα πρέπει να στηρίζεσαι σε πραγματικά δεδομένα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην πλατεία στην περιοχή της Αγίας Μαύρας, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Επισκεφθήκαμε το χώρο, μιλήσαμε με τους κατοίκους και δεσμευτήκαμε ότι θα φέρουμε το θέμα με άμεσο τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως όλοι έχουν διαπιστώσει και πιστεύω ότι τώρα το βλέπει και η Δημοτική Αρχή, ο τρόπος ανακατασκευής της συγκεκριμένης πλατείας αντί να λύνει δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και κινδύνους. Έχει δημιουργηθεί μια πλατεία έκτρωμα, μια πλατεία στην οποία κυριαρχεί το τσιμέντο και η κακογουστιά, ενώ υπάρχουν και κίνδυνοι για τους πολίτες, οδηγούς και μη στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, επισημάναμε την έλλειψη φιλικότητας του έργου προς το περιβάλλον. Όσοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη πλατεία, αλλά και όσοι την βλέπουν για πρώτη φορά, πραγματικά τρομάζουν με το τσιμεντένιο κατόρθωμα του Δήμου Ηλιούπολης, ενός Δήμου που έχει δίπλα του το βουνό και που πρέπει όπου υπάρχει χώρος να τον κάνει φιλικό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο αντί να προσθέτει τσιμέντο.


Εμείς διαπιστώνοντας λοιπόν τα προβλήματα που παρουσιάζει η ανακατασκευή της πλατείας κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Θέσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με έντονο τρόπο και με μια σειρά ερωτήσεων στις οποίες δεν πήραμε μέχρι τώρα απάντηση. Ρωτήσαμε πόσα κυβικά τσιμέντου «έπεσαν» στην πλατεία και γιατί. Ποιος ήταν δηλαδή ο στόχος που ήθελε να πετύχει η Δημοτική αρχή με τόσο τσιμέντο. Ρωτήσαμε γιατί αντ’ αυτού δεν χρησιμοποιήθηκαν  φυσικά υλικά όπως ξύλο, πέτρα, χώμα κ.α. τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν επιβαρύνουν την περιοχή. Η λογική της Δημοτικής αρχής που λέει ότι θα καλύψουμε το μπετόν με φυτά, δεν αναιρεί το γεγονός ότι το μπετόν υπάρχει. Τόσο πολύ μπετόν μάλιστα που εύκολα θα μπορούσε να πει όποιος το έβλεπε ότι εδώ χτίζεται… καταφύγιο.»

 πηγη




- Ένα άλλο θέμα που δημιουργεί προβλήματα φαίνεται πως είναι αυτό με τις εκμισθώσεις των πάρκων και των πλατειών από ιδιώτες οι οποίοι μάλιστα δεν προέρχονται από την πόλη, όπως το Χριστουγεννιάτικο χωριό που ήδη λειτουργεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης;

«Γεγονός είναι πως θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε τέτοιου είδους δράσεις. Η υπό προϋποθέσεις εκμίσθωση δεν πρέπει να αποτελεί τον κανόνα, αλλά την εξαίρεση. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται με την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου και να έχουν ως κύριο στόχο την στήριξη των επαγγελματιών της τοπικής μας αγοράς, των νέων και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας. Ο συνδυασμός μας άλλωστε προσπαθεί να ενισχύσει αυτή την επιλογή και με δημοσιεύσεις προς τους δημότες με την προτροπή να στηρίζουν την τοπική μας αγορά. Για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε αρκετά συχνά κοντά στα τοπικά μας καταστήματα, προκειμένου να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε λύσεις.
Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε ότι και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η Δημοτική αρχή εφάρμοσε την φιλοσοφία που την διακρίνει και στις αναπλάσεις των πλατειών. Περισσότερο μπετόν και πλακοστρώσεις για εμπορική χρήση … και πολύ λιγότερο πράσινο. Εμείς δεν συμφωνούμε με την λογική του θυσιάζουμε το περιβάλλον για να έχουμε μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.
Αντικρίζοντας την κεντρική μας πλατεία τις γιορτινές αυτές ημέρες, αυτό που βλέπουμε είναι ένα φιάσκο ντυμένο με κακόγουστο πλαστικό, το οποίο εξωτερικά σε όποιον περνά από το σημείο δείχνει τρομερά άσχημο. Δεν ταιριάζει σε μια πόλη όπως η Ηλιούπολη. Εμείς έχουμε άλλη φιλοσοφία για την πόλη μας και γι’αυτό λέμε ξεκάθαρα:            Φτάνει πια! Είναι αδιανόητο όταν σε όλο τον πλανήτη γίνεται προσπάθεια για οικολογικές παρεμβάσεις και αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας (π.χ. ηλιακή, αιολική κλπ.), εμείς να ζούμε στην εποχή της τσιμεντοποίησης και του πλαστικού!»

- Συνήθως οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ψάχνουν πρώτα το κομματικό χρίσμα. Εσείς, έχοντας πλέον την εμπειρία μετά από την μακροχρόνια πορεία σας στα δρώμενα της Ηλιούπολης, συμφωνείτε με αυτό;

«Το χρίσμα πρέπει πρώτα και πάνω απ’όλα να το δίνει η τοπική κοινωνία, η οποία γνωρίζει τον κάθε υποψήφιο. Στην δική μας περίπτωση οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τους διαχρονικούς αγώνες μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας (Υμηττός, ΚΥΤ, Κατεχάκη, κυκλοφοριακό, Ρέμα Πικροδάφνης κ.α.).    Κύριο μέλημά μας είναι η βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας του πολίτη της Ηλιούπολης και πάνω σε αυτό βασίζουμε την πολιτική που ακολουθούμε, η οποία διαμορφώνεται και από την άμεση, καθημερινή επαφή που έχουμε με τους  συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό δεν αρνούμαστε και την όποια κομματική στήριξη της προσπάθειάς μας. Ο Συνδυασμός μας απευθύνεται όμως σε όλους τους Ηλιουπολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας γιατί τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι κοινά και στην λύση αυτών πρέπει να επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας.   

- Με τον Γιάννη Αναγνώστου και την Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλείς άλλων Δημοτικών παρατάξεων στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, στο παρελθόν είχατε βρεθεί σε κοινό ψηφοδέλτιο. Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας σας στις επόμενες Δημοτικές εκλογές;

«Τα μεγάλα και βασικά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη μας, όπως είναι η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, το κυκλοφοριακό, τα πεζοδρόμια κ.α. για τα οποία θα θέλαμε ολόκληρη την εφημερίδα σας και δεν θα έφθανε για να μιλήσουμε αναλυτικά, παραμένουν άλυτα στα επτά (7) χρόνια θητείας του Βασίλη Βαλασόπουλου, ο οποίος δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτά έως σήμερα. Το τι μέλει γενέσθαι τον υπόλοιπο ενάμιση χρόνο, δηλαδή έως το τέλος της θητείας, θα το δούμε…
Επίσης, η πολιτική που εφαρμόζει ο σημερινός Δήμαρχος τον καθιστά απλώς διαχειριστή της Διοίκησης στερώντας από την πόλη την ανάπτυξη, την προοπτική της εξέλιξης, δηλαδή την πολιτική που της αρμόζει.
Για τους λόγους αυτούς και μέσα από την συνέντευξή μου αυτή, καλώ προσωπικά τον Γιάννη Αναγνώστου και την Αργυρώ Πίκουλα να συζητήσουμε έτσι ώστε να έχουμε μια κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας.»

- Και κάτι τελευταίο για την «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», τον συνδυασμό στον οποίο είστε επικεφαλής.

«Κοιτάξτε, το Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά δεν ήταν τυχαία επιλογή στην ονομασία του συνδυασμού μας και αυτό γιατί η πόλη μας έχει ανάγκη να πάει μπροστά. Με όραμα και εφαρμογή ενός ρεαλιστικού προγράμματος που θα την ξεκολλήσει από τη στασιμότητα στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Εμείς ως συνδυασμός είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι να πάμε την πόλη μπροστά θέλοντας να έχουμε μαζί μας, ανεξάρτητα που ανήκει ο καθένας, όλους τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισες,. Για μια σύγχρονη πόλη, φιλική στα παιδιά μας και σε εμάς.  
Κλείνοντας, θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχηθώ Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους και να ατενίσουμε το 2018 με αισιοδοξία, δύναμη, ελπίδα και αποφασιστικότητα.»



Τεχνικό Γραφείο
Μηχανολόγος- Ηλεκτρολογος

ΑνδρούτσουΟδυσσέα 3, Ηλιούπολη, 16346, ΑΤΤΙΚΗΣ Δρομολόγηση (Χάρτης google )
Τηλ.: 2109934518
Fax.: 2109937046


Ο Τάσος Ευσταθίου εκλέγεται από το 1998 συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, διετέλεσε  Αντιδήμαρχος, ενώ στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος. Επίσης διετέλεσε Διοικητής του Ο.Σ.Ε. και εδώ και πολλά χρόνια οι συνάδελφοί του τον εκλέγουν στην θέση του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


TOP PIZZA ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης