Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016


Το Spiegel αναφέρει πως η Ελλάδα έχει πλέον αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, ότι χιλιάδες πρόσφυγες δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην δυτική Ευρώπη και τονίζει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει 15 νέα κέντρα φιλοξενίας για 17.400 ανθρώπους. Αν όλα πάνε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο κατάλυμα θα είναι έτοιμο την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση εκκένωση της Ειδομένης και την μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εκεί σε νέα κέντρα φιλοξενίας.



Ο βουλευτής  Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, επιβεβαίωσε στο Spiegel Online ότι θα γίνει μετεγκατάσταση των προσφύγων της Ειδομένης μόλις ετοιμαστούν οι νέοι χώροι φιλοξενίας.
Ο εγκλωβισμός πάντως χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, είναι δεδομένος. Η κυβέρνηση των Σκοπίων, μετά και τις αποφάσεις της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας για επιπλέον περιορισμούς στις διελεύσεις προσφύγων, αποφασίζει κατά πάσα πιθανότητα  «σφράγισμα» των συνόρων με την Ελλάδα μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Μαρτίου.
Η Σερβία από χθες  άρχισε να εφαρμόζει τα ίδια μέτρα με αυτά που επέβαλε η Σλοβενία για την είσοδο προσφύγων: «Λαμβάνοντας υπόψη το νέο καθεστώς που επέβαλε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. Σλοβενία) η Σερβία δεν μπορεί να επιτρέψει να αποτελέσει κέντρο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και θα εφαρμόσει την αρχή της αμοιβαιότητας στα σύνορα της με την ΠΓΔΜ και την Βουλγαρία», τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών. Αναφέρεται επίσης ότι και το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τη Σερβία ότι δεν δέχεται πλέον πρόσφυγες που δεν έχουν ισχύον διαβατήριο και θεώρηση εισόδου τύπου Σέγκεν.
Περίπου  1.050 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και αρκετές ημέρες στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Ταμπάνοβτσε, κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, καθώς οι σερβικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να εισέλθουν στο σερβικό έδαφος. Άλλοι 450 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ ΠΓΔΜ και Σερβίας.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης