Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013






Παρερμηνεύοντας -προφανώς εσκεμμένα- την καταγγελία της Νέας Δημοτικής Κίνησης για την αυθαίρετη μετατροπή της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου σε γραφείο της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία, ο κ. Βαλασόπουλος προσπαθεί μάταια να «ρίξει την μπάλα στην εξέδρα».

Διότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η παραχώρηση χώρου του  Δημαρχιακού Μεγάρου, όπως για παράδειγμα του Δημοτικού Θεάτρου, σε κόμματα ή άλλους φορείς, είναι όχι απλά θεμιτή, αλλά θεωρείται επιβεβλημένη πράξη λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Είναι υποχρέωση του Δήμου, όπως άλλωστε και πάγια πρακτική, η οποία εφαρμόστηκε τόσο από την διοίκηση Αναγνώστου όσο και από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να παραχωρηθεί  η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για κομματική συνεδρίαση στην οποία ο ίδιος προήδρευε.
Άλλωστε, και οι αιτήσεις των φορέων και κομμάτων που επισυνάπτει στην ανακοίνωση του ο κ. Βαλασόπουλος προσπαθώντας να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο κατά την πάγια τακτική του, αναφέρονται στην παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου και όχι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ποτέ μέχρι τώρα η συγκεκριμένη αίθουσα δεν παραχωρήθηκε για άλλη χρήση, πέρα από αυτή που οι θεσμοί και οι κανόνες της Δημοκρατίας επιτάσσουν. Για να συνεδριάζει δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο, η «Βουλή» της πόλης μας, προκειμένου να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Ηλιούπολης και να προσπαθήσει να βρει λύση σε αυτά.

Όσον αφορά την χρήση του χώρου του Δημοτικού Θεάτρου από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, όπως και από στελέχη άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κτλ), βεβαίως και δεν ενόχλησε, άλλωστε -όπως προαναφέραμε- είναι και επιβεβλημένη. 

Η καταγγελία μας αναφέρεται στην αντίθεση μας για την αυθαίρετη χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για κομματικές συνάξεις. Οι κομματικές οργανώσεις μπορούν  να συνεδριάσουν σε οποιονδήποτε άλλο δημοτικό χώρο, αλλά όχι εκεί.

Ας μην παριστάνει ο κ. Βαλασόπουλος τον αφελή και τον τιμητή των δημοκρατικών θεσμών. Πολύ δε περισσότερο, δεν του εκχωρούμε το μονοπώλιο  του μοναδικού εκφραστή της δημοκρατικής ευαισθησίας στην πόλη μας.

Ο καθένας μας έχει τη δική του πολιτική -και όχι μόνο- ιστορία και οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν.
Η Νέα Δημοτική Κίνηση και ο επικεφαλής της Γιάννης Αναγνώστου έχουν  δώσει συγκεκριμένα δείγματα δημοκρατικότητας και συνέπειας, με μοναδικό ζητούμενο την προάσπιση των συμφερόντων του Ηλιουπολίτικου λαού. Αυτό έκαναν, αυτό κάνουν και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.  



Γραφείο Τύπου, 8-11-13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης