Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καλώντας τους δικαιούχους να υποβάλουν προτάσεις, κατά προτεραιότητα στους εννέα στρατηγικούς τομείς του νέου ΕΣΠΑ (αγροδιατροφή-βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές & δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, υλικά-κατασκευές, υγεία).
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τη Δευτέρα θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή από αυτό το μήνα το νέο σύστημα πληρωμής, που ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στο άρθρο 49 του Πολυνομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση υπάρχουν ειδικές αναφορές για τους δημοτικούς αστυνόμους.
Ο Δήμος Ηλιούπολης διακηρύσσει τον πρόχειρο διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: « Επισκευή - συντήρηση κλειστών & ανοικτών αθλητικών χώρων »

Σοβαρές συνέπειες για την Ηλιούπολη είχε η χθεσινή αναπάντεχη καταιγίδα που μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους της πόλης.
Σε χρόνο μηδέν κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του Δήμου καθώς και η ομάδα εθελοντών πολιτικής προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής και ιδιώτες που με κάθε μέσο προσπάθησαν και κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες ότι αδυνατούμε να αναλάβουμε άλλα περιστατικά καθώς δεν χωρούν άλλα ζώα. Είναι μεν επιλογή μας να φροντίζουμε τα ζώα αλλά όχι να τα στοιβάζουμε δημιουργώντας απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για εκείνα αλλά και τις οικογένειες μας.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Με μειον 10 άρθρα (από 150 το αρχικό σε 140 το τελικό) δόθηκε χθες στους αιρετούς τοΠΟΛΥΝOMOΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα Αυτοδιοίκησης. Το νομοσχέδιο το οποίο δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr, περιλαμβάνει έξι κεφάλαια:
ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Η «βόμβα» που περίμεναν όλοι να εκραγεί για το λιανεμπόριο και την οικονομία, τελικά έσκασε με απρόβλεπτες συνέπειες. Ενας από τους μεγαλύτερους ομίλου η αλυσίδα Μαρινόπουλος κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, αρχικά στο άρθρο 99 και στη συνέχεια για το Αρθρο 106Β - δηλαδή πτώχευση εν λειτουργία- και για προστασία από τους πιστωτές της.

Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές της ιστορίας της πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ηλιούπολη με την απόκτηση της Κάταλιν Κις. 
Η ομάδα των νοτίων προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση της διεθνούς Ουγγαρέζας διαγωνίου-ακραίας για τον επόμενο χρόνο, με την 37χρονη να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο στην Κύπρο και θητεία στον πρωταθλητή Απόλλωνα Λεμεσού, έχοντας φορέσει από το 2005 τη φανέλα των ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Ηρακλή Κηφισιάς. 


Ημερομηνία λήξεως έχετε εσείς και όχι η φιλοζωία

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον οικολόγο !!!  Δήμαρχο και την ανύπαρκτη  Αντιδήμαρχο Κοζάνης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης και βεβαίως και πρωτίστως την Αστυνομία  και την Κτηνιατρική Υπηρεσία  , που με την σύμπλευσή τους στις  διώξεις των φιλόζωων της πόλης , μας οπλίζουν όλους  με δύναμη , μας ατσαλώνουν στον αγώνα μας για την προστασία της ζωής.

Σε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο, που αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν, το ερώτημα είναι αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά το ΚΚΕ στις κυβερνητικές πηγές που σχολίασαν τη συνέντευξη του ΓΓ τηςΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
H πλατφόρμα crowd funding act4Greece αποτελεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο υποστήριξης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, στους τομείς της πρόνοιας και αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της έρευνας και εκπαίδευσης, της κοινωνικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link.

Την ανάδειξη του υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού, με μεγάλη και σύγχρονη διοικητική εμπειρία και κατάρτιση, του δημοσίου, επιδιώκει, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Θέσεων προς την Κεντρική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ. 
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα ορίζεται, στο εξής, ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;
Tα επόμενα σενάρια μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή Ενωση σκιαγραφεί το Reuters. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 10 τον αριθμό.

Με στόχο να διευρυνθούν οι ευκαιρίες κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζόμενοι) η Επιτροπή ΕΛΕΚΠ με την με αριθμό 350/19/24.05.2016 διατύπωση γνώμης, έθεσε τους όρους και τις προϋποθέσεις προγράμματος κατάρτισης υλοποιούμενο από φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών για μικρές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 1 – 25 εργαζόμενους, με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2016».


Τη δυνατότητα αναλογικών τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας του αυτοκινήτου δίνει ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του γενικού γραμματέα Εσόδων κατ’ εφαρμογή διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μειωμένα για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα είναι τα ποσά των μηνιαίων καθαρών αποδοχών που θα λάβουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, λόγω έναρξης του υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες που νομοθέτησαν κυβέρνηση και δανειστές με τον νόμο 4387/2016.
Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ (Νο 6/2016) για την απασχόληση 2.500 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, διάρκειας οκτώ μηνών, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών.
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Ο Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σχολίασε στη Handelsblatt: «Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαρύ πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή οικονομία.»
ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΥΡΩ Η ΚΑΘΕΜΙΑ
Του Γιώργου Γάτου
Σε «μαύρη λίστα» μπήκαν  -και θα  «κυνηγηθούν»-  4.422 μεγαλοοφειλέτες που ο καθένας χρωστά πάνω από 300.000 ευρώ  στο ΙΚΑ!










Τι κι αν εδώ και έναν χρόνο έχει ψηφιστεί νόμος που καταργεί το παράβολο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για όλους όσοι αιτούνται προνοιακό επίδομα αναπηρίας;

Την πολυπόθητη μονιμοποιήση θα πρέπει να περιμένουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), σύμφωνα με όσα προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Του Νίκου Ξένιου
Το Σαραζίν του Ονορέ ντε Μπαλζάκ δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1830 στην «Revue de Paris», και ως αυτόνομη νουβέλα το 1831, στον δεύτερο τόμο των «Φιλοσοφικών μυθιστορημάτων και αφηγήσεων». Αρχικά «εξαφανισμένο» στο corpus των είκοσι τεσσάρων τόμων της Ανθρώπινης Κωμωδίας, αποτελεί ωστόσο μιαν αυτόνομη, πυκνή σε νοήματα νουβέλα, ιδιότυπη ως προς την αφήγηση.
Κάλεσμα, Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 9:00 πμ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΕΛΤΑ Ηλιούπολης. Λέμε όχι στην αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην πόλη μας τα απογεύματα και το Σάββατο.

Κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την έλλειψη Συμπαραστάτη σε Δήμους και

Ένα αυτοκίνητο έπεσε μέσα στη τάφρο του υπο κατασκευή συλλεκτήριου  αγωγού  Σ2  το βράδυ της Δευτέρας (20/6/2016) στη συμβολή των οδών Ζωσίμου και Σοφοκλή Βενιζέλου.


Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου» έχει παραχωρήσει το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» σε εταιρείες παραγωγής, για να παρουσιάσουν θεατρικές, μουσικές & χορευτικές παραστάσεις, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2016.

Eγκαινιάστηκε με επιτυχία η  ατομική έκθεση Αγιογραφίας της βραβευμένης αγιογράφου Μαριλένας Φωκά με τίτλο ‘’EN TOYTΩ NIKA (IN HOC SIGNO VINCES)’’ στο  χώρο του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη ,Μαρίνου Αντύπα 134.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ
Αγωνία επικρατεί τόσο στις τράπεζες όσο και στην κυβέρνηση για το... «κίνημα δεν έχω, δεν πληρώνω» καθώς όλο και περισσότεροι δανειολήπτες εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους. Παρά τα ειδοποιητήρια δεν σπεύδουν να συζητήσουν με τις τράπεζες και κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους.
Σε τέσσερις άξονες και από μηδενική βάση θα κινηθούν οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά στο κτήριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας. Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Χ. Βερναρδάκη, του υφυπουργού Γ. Μπαλάφα, και του Γ.Γ. Κ. Πουλάκη, ο οποίος και θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής παραδόθηκε στα μέλη της έγγραφο στο οποίο καθορίζονται αυτοί οι άξονες που είναι:
 Δεύτερη Ειδική Πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης αφορά την Εξωδικαστική επίλυση οικονομικών διαφορών πολιτών με τον Δήμο Ηλιούπολης καισυγκεκριμένα τη βελτίωση στην εφαρμογή του ισχύοντος συστήματος εξωδικαστικής επίλυσης οικονομικών διαφορών, όπως αυτό καταστρώνεται από το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της Ηλιούπολης, προβάλλοντας αγαπημένες κλασικές ταινίες με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Σε μια λαμπερή βραδιά στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – «Γρηγόρης Γρηγορίου» με τίτλο «Ονειρεύομαι τον κόσμο…».
Ο Τομέας Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Ηλιούπολης επιδιώκοντας να προσφέρει ψυχολογικές υπηρεσίες όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά διενέργησε για τέταρτο συνεχόμενο έτος ομιλία με τίτλο «Μετάβαση στο Δημοτικό για νήπια και γονείς».

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Εδώ και 6 χρόνια, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, νέοι, επιστήμονες, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη, βάναυση και βίαιη  επίθεση και ανατροπή, στο εισόδημά μας, στις εργασιακές μας σχέσεις, στην κοινωνική μας ασφάλιση, στο κράτος πρόνοιας,  στην παρεχόμενη δημόσια Εκπαίδευση, στην ποιότητα ζωής μας και γενικότερα σε ό,τι διεκδικήθηκε και  καταχτήθηκε ως πριν από λίγα χρόνια.
Παρελθόν από τον Ιωνικό Νικαίας αποτελεί ο Γιάννης Μάνος, καθώς αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την Ηλιούπολη στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.
Την προσπάθεια της Ηλιούπολης στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ θα ενισχύσει και ο Παναγιώτης Λιακόπουλος.
Συνελήφθη ύστερα από αναζητήσεις, στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς τηςΆμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) ένας 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε διαπράξει διάρρηξη-κλοπή από ιατρείο της περιοχής.
Την απόκτηση της Σοφίας Γκρέκα ανακοίνωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης.


Την απόκτηση της Σοφίας Γκρέκα ανακοίνωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης. Πρόκειται για μια ταλαντούχα 19χρονη ακραία, που ξεκίνησε την καριέρα της στον Τυφώνα Νέου Ηρακλείου και συνέχισε στον Ηρακλή Κηφισιάς, όπου πανηγύρισε πανελλήνια πρωταθλήματα στα αναπτυξιακά τμήματα.


Την δημοπράτηση εντός του 2016 της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016


Την ανάγκη για κυβερνήσεις συνεργασιών που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με απλή αναλογική, υπογραμμίζει με μήνυμά του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλιάνος, διευκρινίζοντας ότι έτσι θα ελέγχεται το κυβερνητικό έργο και από άλλα κόμματα.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενέκρινε την έναρξη των διαδικασιών για την πλήρωση 80 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»-Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Έναν από τους πυλώνες της βιώσιμης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θεωρεί τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου στο οποίο ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει περικοπή μισθών 300 εκατ. ευρώ, το 41 σελίδων συμπληρωματικό Μνημόνιο. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται η ανάκαμψη θα στηριχθεί στην:
Σε περίπου 360.000 (358.300) δικαιούχους θα προσφέρει φέτος δωρεάν διακοπές, εκδρομές, εισιτήρια θεάτρων, βιβλία, χρηματικά βοηθήματα αλλά και σεμινάρια, ο ΟΓΑ. Αυτό προβλέπει ΚΥΑ του αναπληρωτή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού ΕργασίαςΤάσου Πετρόπουλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
Ως προς τα συνδικάτα, θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός εθνικός διάλογος για να ξαναβρούν τη σχέση τους με την κοινωνία, τα μέλη τους και όσους είναι σήμερα αόρατοι γι' αυτά, όπως όλοι όσοι εργάζονται σε άτυπες μορφές εργασίας.
Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νέα «χάρτα» για τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις και περισσότερες εγγυήσεις (αντί του υπουργικού «βέτο» που όλα δείχνουν ότι θα χαθεί) για τους ομαδικά απολυόμενους, «υπόσχεται» ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος ενόψει της έναρξης των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς για τις αλλαγές στα εργασιακά.

ΣΤΟ... ΣΦΥΡΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
Εκπληκτικά ακίνητα, πανάκριβα σε άλλες εποχές, βγαίνουν στο σφυρί από την εφορία και τις τράπεζες για χρέη των ιδιοκτητών τους. Οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες του Δημοσίου ξεκίνησαν με βάση την εμπορική αξία, που σε πολλές περιοχές είναι πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική.
Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν εντυπωσιακές περιπτώσεις, μοναδικές ευκαιρίες για όσους έχουν χρήματα να τα «χτυπήσουν». Ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες συναντά κανείς στις ανακοινώσεις των τραπεζών για την πώληση ακινήτων από τις τράπεζες, ακίνητα που εγγράφηκαν στα χαρτοφυλάκιά τους μετά από κατάσχεση λόγω χρεών. Υπενθυμίζεται ότι μέρος της πρώτης κατοικίας προστατεύεται από πλειστηριασμούς, ωστόσο, τα ακριβά σπίτια και οικόπεδα, οι δεύτερες ή εξοχικές κατοικίες ή άλλου είδους ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κ.λπ.) βγαίνουν στο σφυρί χωρίς κανένα περιορισμό.
Ετσι, είτε πρόκειται για πλειστηριασμούς που ξεκινά τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για οφειλές στο Δημόσιο, είτε πρόκειται για απευθείας πώληση κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες, σ’ όλη αυτή τη διαδικασία κρύβονται πολλά... «διαμάντια».
«Ξεπούλημα» πανάκριβων σπιτιών σε πλειστηριασμούς σε τιμές - σοκ (λίστα)

Διαμερίσματα, βίλες, μεζονέτες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα, αποθήκες που κατασχέθηκαν λόγω χρεών ή άλλων προβλημάτων εκπλειστηριάζονται στη μισή τιμή ή και χαμηλότερα και πολλοί μπορούν να είναι οι τυχεροί που θα «χτυπήσουν» και θα αποκτήσουν το ακίνητο που θέλουν. Ωστόσο, οι ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν τα πολλά προβλήματα και τα «μυστικά» που κρύβουν οι πλειστηριασμοί, καθώς δεν είναι λίγες οι καταγγελίες στο παρελθόν για «στημένες» διαδικασίες και για κύκλωμα που λυμαίνεται τον χώρο και αγοράζει σε εικονικές τιμές ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση. Πάντως, δεν είναι λίγοι και αυτοί που αγόρασαν ένα ακίνητο σε τιμή ευκαιρίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι αυστηροί κανόνες που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια στη διαδικασία των πλειστηριασμών καθιστά πιο διαφανείς τις μεταβιβάσεις ακινήτων και αποτρέπουν τα «κοράκια».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τους επόμενους 6-10 μήνες θα μπορούσαν να βγουν στο σφυρί έως 5.000 ακίνητα.
Τι πωλείται
Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr) έχουν αναρτηθεί 29 αναγγελίες πλειστηριασμών ακινήτων, μικρών και μεγάλων διαμερισμάτων ακόμα κι αγροτεμαχίων που θα γίνουν μέχρι τις 20 Ιουλίου για χρέη προς το Δημόσιο.
Οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ξεκινήσει και μάλιστα με το νέο καθεστώς, δηλαδή θα υπολογίζεται η εμπορική αξία των ακινήτων
Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση από την Εθνική είναι:
  1. Κατοικία - μεζονέτα 222,95 τ.μ. στη Νέα Πεντέλη με ελάχιστη τιμή προσφοράς... 300 χιλ. ευρώ
  2. Μονοκατοικία στον Διόνυσο εμβαδού 120 τ.μ., κύριος χώρος με δύο ορόφους και σοφίτα σε οικόπεδο 410 τ.μ. πωλείται  κατ’ ελάχιστο 566 χιλ. ευρώ.
  3. Αυτοτελής ανεξάρτητη κατοικία στο Χαλάνδρι άνω των 160 τ.μ. προσφέρεται με ελάχιστη τιμή 185 χιλ. ευρώ.
Στη λίστα των ακινήτων που πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» στις 29 Ιουνίου για οφειλές στην εφορία περιλαμβάνονται:
  • Ενα διαμέρισμα στο Γουδή 60,4 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 13.480 ευρώ
  • Ένα κατάστημα στο Γουδή 84,86 τ.μ. (με αποθήκη 95 τ.μ.) με τιμή πρώτης προσφοράς τα 308.000 ευρώ
  • Μία οικοδομή σε οικόπεδο 204,5 τ.μ. στη Λ. Βουλιαγμένης με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,6 εκατ. ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα στη Πεύκη 116,20 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 168.000 ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα 100,56 τ.μ στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ
  • Ένα γραφείο 95,41 τ.μ. στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Αθήνα με τιμή πρώτης προσφοράς 96.800 ευρώ
  • Ένα αγροτεμάχιο 1.680 τ.μ. με κατοικία 60 τ.μ. στη Χαλκιδική με τιμή πρώτης προσφοράς 104.000 ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα 81 τ.μ. στο Μοσχάτο με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα 122,16 τ.μ. στα Τρίκαλα με τιμή πρώτης προσφοράς 128.000 ευρώ
  • Μια μεζονέτα στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ.
Εξαιρετικά ακίνητα πωλούν και οι τράπεζες, ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους λόγω στάσης πληρωμών σε δάνεια. Πλέον γίνεται προσπάθεια για εκκαθάριση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων με πώληση ακινήτων που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.
Πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση δεκάδων ακινήτων μέσω της διενέργειας δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών. Οι πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν στα Γραφεία της Διεύθυνσης Περιουσίας στην Αθήνα, επί των οδών Γερανίου 30 & Π. Τσαλδάρη 13 (Πειραιώς), στον 4ο όροφο, αλλά και σε τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Μεζονέτα και οικόπεδο... 300 χιλιάδες ευρώ!
Μεζονέτα με 80 τ.μ. ο α' όροφος και 80 τ.μ. ο β' όροφος με τιμή εκκίνησης τα 185.000 ευρώ. Τα ακίνητα που ξεχωρίζουν είναι μεταξύ άλλων:


Δήμος Νέας Πεντέλης: Κατοικία - μεζονέτα συνολικού εμβαδού 222,95 τ.μ. η οποία αποτελείται από υπόγειο 86,21 τ.μ. (76,70 τ.μ. κύριοι χώροι και 9,51 τ.μ. βοηθητικοί χώροι), ισόγειο 71,29 τ.μ. και Α΄ όροφο 65,45 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας 10,45% σε οικόπεδο έκτασης 1.443,00 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 300.000 ευρώ.
Δήμος Διονύσου: Μονοκατοικία αποτελείται από υπόγειο (Υ-1) εμβαδού 120,32 τ.μ. (κύριος χώρος), λεβητοστάσιο 9,24 τμ (βοηθητικός χώρος) και γκαράζ (G-1) εμβαδού 43,15 τμ , ισόγειο (Ι-1) εμβαδού 98,94 τ.μ. και Α΄όροφο (Α-1) εμβαδού 98,94 τ.μ,. σοφίτα εμβαδού 82,20 τ.μ., σε τμήμα οικοπέδου έκτασης 410,60 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας 250ο/οο εξ αδιαιρέτου επί του όλου οικοπέδου εμβαδού 1638,58 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 566.000 ευρώ.
Δήμος Πεντέλης: Παλαιά ερειπωμένη οικία εμβαδού 33,12 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 474,13 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 252.000 ευρώ.
Δήμος Χαλανδρίου: Αυτοτελής μεζονέτα που αποτελείται από Α΄ όροφο εμβαδού 80,07 τ.μ. και Β΄ όροφο εμβαδού 80,08 τ.μ. με ελάχιστη τιμή προσφοράς 185.000 ευρώ.
Ρόδος: Τέσσερις υπό ανέγερση οικοδομές με ελάχιστη τιμή 148 χιλ. ευρώ.
Σε ανάλογες κινήσεις πώλησης ακινήτων έχει προχωρήσει και η Eurobank Property Services. Συγκεκριμένα:
  • Οικόπεδο 293 τ.μ. στον δήμο Διονύσου με διώροφη μονοκατοικία, έχει τιμή εκκίνησης 205 χιλ. ευρώ.
  • Οικόπεδο 1.122 τ.μ. στους Θρακομακεδόνες με διώροφη μονοκατοικία έχει τιμή εκκίνησης 564 χιλ. ευρώ.
  • Κατάστημα ισόγειο με πατάρι στη Νέα Ιωνία πωλείται 41,5 χιλ. ευρώ.
πηγη


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης