Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016


Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος σας καλεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για συνάντηση με τους δημοσιογράφους και παραχώρηση συνέντευξης τύπου.



Ο Δήμος εφάρμοσε στο ακέραιο το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004, που προβλέπει την απόσυρση εγκαταλελειμμένων Ι.Χ. σε εύλογο χρονικό διάστημα (και αφού παρέλθουν τρεις (3) μήνες και 45 ημέρες συνολικά) και κατόπιν επικόλλησης σχετικών εγγράφων (ειδοποιητηρίων).



Εκδήλωση στο πλαίσιο της "Παγκόσμιας μέρας κατά του καρκίνου" την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:30 μ.μ....



Σε ισχυρή συμπόρευση όλων των δυνάμεων  σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας και Πολιτείας  για την άμεση προώθηση της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης κατέληξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης με εισηγητή τον συγκοινωνιολόγο μελετητή κ. Κων. Ζέκκο, στην οποία τεκμηριώθηκε πλήρως η αναγκαιότητα της υπόγειας σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης.


Το ραντεβού στη βίλα του μεγαλοεπιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό, μερικές δεκάδες μέτρα από τις κατοικίες του πρώην 
πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα ήταν μονοθεματικό: Το πως θα γλιτώσουν την φυλακή μέσα από την δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης!



Από αρχές Φλεβάρη το εισιτήριο θα το πληρώνει κάποιος 1,40 ευρώ! Τέλος είναι γεγονός.
Όπως διαβάσαμε , κάποιοι 
εργαζόμενοι των 700 ευρώ θα χρειάζονται ένα μηνιάτικο για να πάνε στη δουλειά τους, έλεγε τότε ως «απλός» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι διαλύει το δημόσιο σύστημα συγκοινωνιών

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016


Στην χορήγηση δύο νέων αδειών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου προχώρησε αυτή την εβδομάδα ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός της Πόλης μας (ΠΑΟΔΗΛ).


«Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας. Στις 4 του Φλεβάρη να κλείσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία και όλοι οι χώροι δουλειάς. Όλοι στην πλατεία Ομονοίας στις 10:30» τονίζει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, σε συνδυασμό και με τη σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής έως και τη Δευτέρα 1/2/2016. Ο ΔΣΑ διαμαρτύρεται και απορρίπτει τα μέτρα του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης, τα οποία οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο και επαγγελματική εξόντωση τους συναδέλφους δικηγόρους. 


Με χαμόγελο αντιμετωπίζουμε για ακόμα μια φορά την προσπάθεια ορισμένων να παραποιήσουν την αλήθεια μέσω δημοσιευμάτων. Ελπίζουμε αυτή τους η εμμονή να παραποιούν την πραγματικότητα να είναι μόνον από άγνοια και να μην εντάσσεται σε μια προσπάθεια υπονόμευσης του Δήμου Ηλιούπολης.




Στα Γραφεία της Εθνικής  Αντιστάσως 9,...... την Δευτέρα  1η Φλεβάρη η τοπική Οργάνωση της Ν. Δημοκρατίας θα κόψη την Πίττα της να είσθε όλοι εκεί.....!!!



Με κυρώσεις απειλεί τους δήμους και τις περιφέρειες αλλά και τα αιρετά τους όργανα που δεν έχουν καταθέσει ακόμη προϋπολογισμού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Συγκεκριμένα, με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του, αφού υπενθυμίζει ότι η διαδικασία έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, καλεί όσους ΟΤΑ δεν έχουν καταθέσει ακόμη προϋπολογισμό να το κάνουν άμεσα, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με το νόμο:

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016



έδωσε 
Το πράσινο φως σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να καλυφθούν άμεσα με σειρά προτεραιότητας,101 θέσεις τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016. Οι θέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού που για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν στο ΕΣΥ μετά από 6 χρόνια. Όπως προβλέπεται από το νόμο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, επιτρέπεται η πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

Αλλαγές στα όρια ηλικίας και τον υπολογισμό συντάξεων φέρνει η νέα εγκύκλιος που εκδόθηκε από τον ΟΑΕΕ και οδηγεί σταδιακά τα όρια συνταξιοδότησης στα 62 και τα 67 για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους καθώς και για γονείς, συζύγους και αδέλφια αναπήρων.

1. Γενικά
Η μελέτη του ΤΣΔΑ συντάχθηκε από το μελετητικό γραφείο «ΕΠΤΑ», που έχει εκπονήσει περί τις 7 – 8 μελέτες για ΤΣΔΑ δήμων της Αττικής. Η δομή του κειμένου είναι σύμφωνη με τον «Οδηγό Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.)» του ΕΔΣΝΑ. Σημειώνεται ότι το ΠΕΣΔΑ Αττικής, διαφοροποιούμενο από σχετικές διατάξεις του ΕΣΔΑ θέτει ως υποχρέωση των δήμων μόνο τη δημιουργία των Πράσινων Σημείων και όχι των άλλων «αποκεντρωμένων» εγκαταστάσεων, όπως: ΚΔΑΥ, μονάδων κομποστοποίησης, μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων αποβλήτων (ΜΕΑ), ενδεχόμενα και ΧΥΤΥ.


Με προκήρυξη – ανακοίνωση, που μοιράζεται στις κινητοποιήσεις και τους τόπος δουλειάς, το Κόμμα καλεί το λαό, σαν μια γροθιά με τη συμμαχία του, να δώσει αγωνιστική απάντηση.



Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τη Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, πρωτοστατεί στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που είναι αγώνας επιβίωσης. Αυτός ο αγώνας φέρνει αντικειμενικά τους μικρομεσαίους αγρότες σε αντιπαράθεση με την ΚΑΠ της ΕΕ και την κυβερνητική πολιτική, που είναι βέβαια πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων.



Με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.
Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016



Tα σχέδια 300 εκ.της Sonae Sierra με τον Xαραγκιώνη για XPΩΠEI-Γαλάτσι και το Pantheon Plaza
Tο μεγάλο όραμα του πορτογαλικού κολοσσού 
Sonae Sierra, να επενδύσει στην Eλλάδα, και να καταστεί κυρίαρχος στον χώρο των «ναών» του εμπορίου, πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, δεν υλοποιήθηκε.




Σπάει κάθε ρεκόρ η αφασία τους. Η αφασία των κυβερνώντων. Πάρτε παράδειγμα τον κοσμοπολίτη υπουργό Αποστόλου, του 
οποίου την αισθητική ενοχλούν οι κουτσουλιές των ωδικών πτηνών!


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί επιστήμονες, με κορύφωση τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.



Μικρές θα είναι οι μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, όπως ισχυρίζονται πηγές του υπουργείου Εργασίας στην aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα, με βάση την πρόταση της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι μειώσεις για όσους εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο θα κυμανθούν από 20 έως 60 ευρώ και οφείλονται στην κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου 2015 του κοινωνικού πόρου 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθεί η απώλεια στα έσοδα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Να σημειωθεί ότι το ΜΤΠΥ καταβάλει μηνιαίο μέρισμα, ένα είδος επικουρικής σύνταξης, σε ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων από περίπου 100 έως 200 ευρώ (μ.ο. 136 ευρώ) το οποίο αναμένεται να περικοπεί από 20 έως 30%.

Εγκύκλιο εξέδωσε το ΙΚΑ με θέμα τις μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του κεφ. Α’ του ν.3429/2005 (Α’314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις.

Στην πρόσληψη 170 μονίμων υπαλλήλων θα προχωρήσει ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) προκειμένου να ενισχύσει τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Aσπρόπυργου και Ελευσίνας. Η απόφαση ελήφθη σε προσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και οι προσλήψεις θα γίνουν σε βάθος τριετίας για να καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων κυρίως σε τομείς παραγωγής. Οι ειδικότητες που ζητούν τα ΕΛΠΕ είναι:

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Για μειώσεις παρωδία κάνουν λόγο ιδιοκτήτες ακίνητων και φορείς της αγοράς στις αντικειμενικές τιμέςΑντίκρισμα θα υπάρξει όπως λένε, αν η μείωση αυτή επηρεάσει και μια σειρά φόρων και τελών που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης