Παρασκευή 29 Μαΐου 2015


Με νέα κριτήρια θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη σχολική χρονιά. Οι προσλήψεις για νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές υπολογίζονται σε περίπου 2.500, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν κονδύλια για 17.000 έως 20.000 αναπληρωτές.

Με τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων» απαλλάσσονται από την προσκόμιση δικαιολογητικών όσοι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική υπηρεσία θεώρησης βιβλιαρίων υγείας.

Εφαρμοστική εγκύκλιο για την παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας καθώς και η δυνατότητα σύναψης νέων ατομικών συμβάσεων έργου με φυσικά πρόσωπα που απασχολούνταν, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στην καθαριότητα των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α., έως 31.12.2015, όπως όριζαν οι διατάξεις του άρθρου 49 του «νόμου Κατρούγκαλου», εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Σειρά μέτρων τα οποία μειώνουν και την γραφειοκρατία και επιχειρούν την μετάβαση του δημοσίου σε μία νέα ηλεκτρονική εποχή, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου η οποία βασίζεται  στον πρόσφατο νόμο: «Δικαιώματα πολιτών – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Ν. 4325/2015». Σύμφωνα με το νόμο και την εφαρμοστική εγκύκλιο, κεντρικό ρόλο σε αυτή τη μετάβαση θα έχουν τα ΚΕΠ.

Καρδιτσα
Είναι κάποιες στιγμες που λες ''δεν μπορει να συμβαινει αυτο'' και ομως το ζεις...
Κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα το απόγευμα σε εμένα και την Κατερίνα.. Δεχτήκαμε τηλεφωνημα για ενα σκυλι μέσα σε ποτάμι, στο χωριό Πτελοπούλα Καρδίτσας ,το οποίο σκυλι δεν κουνιέται καθόλου παρα μονο βογγάει..

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015


Η Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη χαιρετίζει την επανασύσταση των θεσμών των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας και παράλληλα,
χαιρετίζει την επαναπρόσληψη των αντισυνταγματικά απολυμένων σχολικών φυλάκων και υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στο δήμο μας.

Που πάει η κατάσταση με την καθαριότητα στην Πόλη;



Εντείνεται η ανησυχία των κατοίκων για τι συμβαίνει με την καθαριότητα στην πόλη. Η εικόνα εδώ και καιρό είναι ομολογουμένως τραγική. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται για ημέρες στους κάδους και στους δρόμους. Μπάζα, κλαδέματα, ογκώδη είναι διάσπαρτα αφημένα σε γωνιές, πάρκα, νησίδες και δρόμους. Οι πλατειές, τα πάρκα, το πράσινο, οι δρόμοι και οι γειτονίες σε κακό χάλι.


Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής, καλεί λογιστές όπως συνδράμουν στην προσπάθεια εξυπηρέτησης δημοτών με χαμηλό εισόδημα, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, παρέχοντας δωρεάν σύνταξη φορολογικών δηλώσεων,  με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.


Οι αγώνες της Δημοτικής Αρχής, Βουλευτών, Δημοτικών Παρατάξεων και Πολιτικών Οργανώσεων της πόλης μας για την ονομασία του Σταθμού του ΜΕΤΡO της πόλης μας σε στάση «Ηλιούπολη – Γρηγόρης Λαμπράκης» δικαιώθηκαν.
               

Το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά “Οι χελώνες του Βαρώνου” αφηγείται την
ιστορία του πάμπλουτου βαρώνου Φλαφ Φον Φλουφ που έχει αφάνταστα πολλά
λεφτά. 

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


Συγκροτήθηκε σε σώμα, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των πρατηριούχων της Αττικής (Σ.Α.Π.Ε.Κ.) το ΔΣ του συνδέσμου.

Οι τεχνικές ειδικότητες, οι κλάδοι και οι συνολικά 2.413 οργανικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που είχαν καταργηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, επανασυστήνονται.

Στην κατεύθυνση θέσπισης ενιαίων και μόνιμων σχέσεων εργασίας θέλει να κινηθεί η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα, πολιτική που έχει ήδη εμφανίσει διάθεση να εφαρμόσει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τις αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της φετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το γνωστό «βιβλιαράκι» των οδηγιών που εκδίδει κάθε χρόνο το ΥΠΟΙΚ προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

Τρίτη 26 Μαΐου 2015



Την Τετάρτη, 27 Μαΐου, στις 9 μ.μ., αρχίζει τη λειτουργία του και γι’ αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη», με υψηλής ποιότητας επιλεγμένες ταινίες, τόσο από αυτές που προβλήθηκαν κατά τη χειμερινή σεζόν όσο και πρώτης προβολής, και  με ιδιαίτερα χαμηλό εισιτήριο για όλους.

Μπροστά στον κίνδυνο να υποχρεωθεί να καταβάλει μεγάλη αποζημίωση επειδή με σειρά μέτρων έχει «μπλοκάρει» τη δυνατότητα αξιοποίησης της βραχονησίδας Πάτροκλος (Γαϊδουρονήσι), απέναντι από το Σούνιο, βρίσκεται το Δημόσιο.

Tο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωσε τη Δευτέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν πλεόνασμα στον προϋπολογισμό φέτος. Στην ερώτηση τι είδους αξιόπιστα μέτρα θα μπορούσε να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τον στόχο αυτό, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ απάντησε ότι «θα πρέπει να αναρωτηθούμε αρχικά από πού μπορούμε να κάνουμε οικονομία». Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι…»


Bonjour! Je m” appelle Poupée!
Ναι, ναι… Με λένε Πουπέ, που στα γαλλικά σημαίνει κούκλα! Δεν χρειάστηκε 
να ψάξουν πολύ για να μου βρουν όνομα, αφού είμαι μια κούκλα ζωγραφιστή!
Καστανόξανθη, με σμαραγδένια μάτια και αναλογίες μοντέλου!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015


Ως γνωστό, την 11η Μαΐου 2015 δημοσιεύτηκε ο ν. 4325/2015 (Α΄47) «Εκδηµοκρατισµός της ∆ιοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική ∆ιακυβέρνηση.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις όλων των Ταμείων.

Ανατροπές έρχονται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στις συντάξεις 800.000 ασφαλισμένων στο Δημόσιο και σε ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών με το νέο ασφαλιστικό, τις ρυθμίσεις του οποίου επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Εργασίας.


Η Υπηρεσία Καθαριότητας λαμβάνει καθημερινά πολλαπλά αιτήματα από συμπολίτες μας για συγκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπαζών. Η προσπάθεια που καταβάλει είναι τιτάνια, παρά τη σημαντική έλλειψη προσωπικού.


Ωραία που’ναι η Κυριακή, Μαρινέλλα
Ξημερώνει Κυριακή, Γιάννης Πουλόπουλος
Συννεφιασμένη Κυριακή, Βασίλης Τσιτσάνης
Όλου του κόσμου οι Κυριακές, Χάρις Αλεξίου

Πόσοι και πόσοι την έχουν τραγουδήσει, πόσοι και πόσοι την περιμένουν...
Η Κυριακή η δική μας δεν περίμενε, δεν ήξερε τι της επιφύλασσε η ζωή. Ή 
μάλλον οι άνθρωποι.



Βρέθηκε σκελετωμένη, σε άθλια κατάσταση. Διψασμένη και αποστεωμένη. Όταν 
της δώσαμε να φάει έκανε εμετό κομμάτια σακούλες και πλαστικά. Η υπέροχη 
μαλακή αφράτη γούνα της
Παρ όλη τη δραματική κατάστασή της βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη και 
μπήκε στο αυτοκίνητο και μας εμπιστεύτηκε. Σήκωσε το κεφάλι της και μας 
κοίταξε με τεράστια, πανέμορφα και μαγικά μάτια της.
Μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο όπου της έγιναν εξετάσεις οι οποίες βγήκαν 
καλές όμως βρέθηκε θετική στη διροφιλαρίωση. Θα πρέπει να δυναμώσει λίγο 
και θα ξεκινήσουμε τη θεραπεία της.
Το κόστος των εξετάσεων και της θεραπείας θα είναι περίπου 250 ευρώ.
Παρακαλούμε για τη βοήθεια σας ως προς τη συγκέντρωση του ποσού αυτού.

Για την Κυριακή
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Piraeus Bank):
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
60 4001 0189 237
BIC : PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237

ή Paypal: 
support@zeil.gr

Για οποιοδήποτε ποσό στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα σας 
ταχυδρομήσουμε απόδειξη.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης